Društvo učiteljev podružničnih šol Slovenije (DUPŠ) v mesecih pred vsakoletnim aprilskim dvodnevnim strokovnim posvetom razpiše likovni in literarni natečaj na izbrano temo.

Tudi letos so učenci naše šole sodelovali na obeh natečajih z naslovom Podružnična šola in kraj z roko v roki. Nagrajene so bile tudi učenke naše šole. V Domu krajanov v Adlešičih so v okviru kulturnega programa drugega dne srečanja DUPŠ podelili nagrade za najboljša likovna ali literarna dela. V podružnični šoli Adlešiči pa so bila nagrajena dela tudi razstavljena. S PŠ Sovodenj se je ob pomoči družine podelitve udeležila učenka Nika. Drugim sva zaslužena priznanja v domači šoli izročili mentorici Ana in Jelka.

Na likovnem natečaju sta si v 2. triadi prvo mesto delili sestri Rebeka Rupnik (4. razred, naslov likovnega dela: Mica na konfinu) in Veronika Rupnik (5. razred, naslov likovnega dela: Pokošnica v Novi Oselici).

Na literarnem natečaju sta v 1. triadi drugo mesto zasedli Eva Šega in Nika Miklavčič (2. razred) s pesnitvijo Šola je kraju velik ponos.

V 2. triadi pa sta drugo nagrado prislužili Iza Bajt in Rebeka Rupnik (4. razred), ki sta sestavili Uganke in Pesem o šoli.

Iskrene čestitke vsem nagrajenkam!

Jelka Čadež