Več kot tri desetletja je, od kar so učenci podružnične šole Sovodenj pestro ustvarjanje pri in ob pouku prvič zlili v zaokrožen program ob materinskem dnevu in prihodu pomladi.

Pomladni pozdrav je postal tradicionalna marčevska prireditev v kulturni dvorani na Sovodnju za starše učencev, sokrajane, kasneje še za starše otrok iz vrtca. Le v času epidemije je tudi to dogajanje za tri leta ugasnilo. Vedno so nastopali vsi učenci in otroci vrtca. Vsak se je izkazal v več dejavnostih. Dvorana je bila vedno polna poslušalcev in gledalcev. Večina od njih je nastopajoče sproti spodbudno nagrajevala z aplavzi, včasih tudi z glasnim smehom.

Letos so mladi 25. 3. ob 17. uri temačnost gledališkega odra razsvetlili s svojo živahno pojavnostjo, glasovi, gibi, samozavestjo, spontanostjo ali rahlo tremo. Najmlajšim iz vrtca so bili ob petju, plesu in pripovedi na odru v oporo vzgojitelj in vzgojiteljice. Učenci so si že sami znali in zmogli ob pravem času najti pravo pozicijo na odru in izpeljati naučeno točko. Poslušalci so uživali ob tematsko izbranih pripovedih, rimah, zapetih pesmih, zaigranih skladbah, zvokih, plesnih gibih in korakih. Otroci in učenci lahko mnogo dajo v taki obliki, da pričarajo gledalcem nasmeh na usta in toplino v srca.

Jelka Čadež