Na prvi torek v oktobru so se pred šolo na Sovodnju zbrali prav posebni gostje: Janka Planinc – direktorica OE Kranj Zavarovalnice Triglav, Matjaž Kržišnik – direktor podjetja Sipronika, župan Milan Čadež, ravnatelj Izidor Selak, Stanko Bajt – predsednik KS Sovodenj, Bojan Šifrar – predstavnik  Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v občini Gor. vas – Poljane, nogometaša Tilen Mlakar in Nejc Križaj ter njuna zastopnika – Beno Fekonja, predsednik in Miroslav Matijaševič , podpredsednik kluba, zaposlene v šoli in peščica staršev.

Po mesecu dni obratovanja je bil svojemu namenu uradno predan prikazovalnik hitrosti, nameščen na vogalu šole. V sodelovanju občin, zavarovalnice in Sipronike je v zadnjih dveh letih to že dvanajsta točka, ki bo z meritvami umirjala promet v okolici šol po Sloveniji. Na spodnjem vogalu sovodenjske šole je tudi najnevarnejša točka srečevanja voznikov in pešcev – pretežno učencev in nekaj staršev z vrtčevskimi otroki.

V zahvalo so učenci pripravili kratek kulturni program s pesmicami in deklamacijami, se fotografirali in poklepetali z nogometašema.

Zapisala Milka Burnik